Second Life Jewelry

Blik op Kunstwerk

Ilse Schoneveld

Second Life Jewelry


Second Life Jewelry is een sieradenlijn, ontwikkeld en gemaakt door mij. Aanleiding hiertoe waren de vele blikjes die ik vond in de straten van Arnhem. Daarom ben ik gaan experimenteren met het materiaal blik en dat heeft geresulteerd in deze sieraden. Aanvankelijk was het voor mij een bewustwordingsproject voor mijn mede-Arnhemmers, maar tijdens exposities toonden er steeds veel mensen interesse in de producten. Zodoende ben ik begonnen met een iets grotere productie om te kijken of dit project levensvatbaar kan zijn.

Second Life Jewelry wordt gemaakt van blikjes, die ik opgeraapt heb van straat, deze blikjes knip ik in dunne repen en wikkel ik om een metaaldraad. Tijdens de productie heeft de ketting zich ontwikkeld en ondertussen zijn er drie soorten kettingen, armbanden en oorbellen. Naast de sieraden gemaakt uit blik zijn er ook nog de protest-oorbellen. Voor de protest-oorbellen heb ik porseleinen lipjes van blikjes gemaakt en door het dragen van deze oorbellen protesteert u tegen al dat blik op straat. Bent u geïnteresseerd in enkele van deze producten, kom dan op 9 november naar de kunstmarkt in de Diaconessenkerk te Arnhem of stuur mij een mailtje voor productinformatie.  


SLJ turquoise ketting
SLJ armbanden
SLJ flyer
SLJ protest oorbellen

Protest oorbellen in drie verschillende varianten

Second Life Jewelry flyer
SLJ rood -groen-wit
Second Life Jewelry flyer binnenzijde

CONTACT informatie

Arnhems buiten, H40

       Utrechtseweg 330, Arnhem

+31 6 28 25 62 97

Laatste nieuws


November  2019

U kunt mij vinden op de Kunst markt  in de Diaconessenkerk 9 november.

Zaterdag 16 en zondag 17 november is er open weer open Atelier op Arnhems Buiten. Kom gezellig langs.


Werk kopen?


Bent u geïnspireerd of geïntrigeerd door mijn werk, kom eens langs op mijn atelier.


Mijn werk heeft vaak ruimtelijke aspecten die zich niet goed laten vatten op foto, kom daarom vooral een werk eerst in levende lijve bekijken